1. Nev-Dama.cz
  2. Zajímavosti
  3. Lanovka Létající Mozart ve Wagrainu dostala nový kabát

Lanovka Létající Mozart ve Wagrainu dostala nový kabát

Pondělí, 9.1.2023

Ski areál Wagrain (součást oblasti Salzburger Sportwelt, spadající do obřího konsorcia Ski amadé) pokračuje ve zvyšování komfortu a vylepšuje síť svých lanových drah. Během sezóny 2021/22 zahájila provoz renovovaná lanovka Flying Mozart s dvojnásobnou přepravní kapacitou, která zkracuje čekací dobu na minimum.

Lanová dráha Flying Mozart (česky Létající Mozart) vede přímo z okraje městečka Wagrainu (část Kirchboden, 917 m n. m.) až do nadmořské výšky 1 877 metrů těsně pod holý vrchol homole Griessenkarecku. Desetimístná gondola nahradila starou kabinku s typickým zbarvením, která lyžařům sloužila už od roku 1988.

Lanovka Flying Mozart pod drobnohledem


Novou, dvouúsekovou lanovku nejmodernější generace D-Line dodala renomovaná společnost Doppelmayr, kabinky Omega V jsou od firmy CWA. Částečné umístění mezistanice (1 251 m n. m.) pod úrovní terénu usnadňuje přestup z lanové dráhy G-Link, která zajišťuje propojení s jihozápadními svahy Wagrainu.

Náš tip: Přečtěte si také o dalších nových lanovkách v Rakousku, např. o kabinovce Kreischberg 10er v Murtalu nebo o supermoderním spojení 3K K-onnection v Kaprunu.

Upravená poloha horní stanice zjednodušuje přístup na sjezdovky a umožňuje pohodlný nástup do zbrusu nové lanovky Panorama-Link. Tato desetimístná kabinová lanovka díky celkové délce 3,1 km, kterou překoná za 9 minut, spojuje ski areály Flachau/Wagrain a Flachauwinkl/Kleinarl. Vytváří tak jednu z největších rakouských lyžařsky propojených oblastí bez nutnosti přejezdu po silnici.

Další články

Zdarma lanovky, autobusy, vstupenky i spousta zajímavých slev – to vše můžete získat k letní dovolené v Rakousku díky turistické kartě. Připravili jsme pro vás přehled středisek a ubytování se Sommercard.
Cestovní kancelář NEV-DAMA s hrdostí podporuje šikovné sportovce. Nechme Kristýnu Houžvičkovou o její zajímavé cestě k závodění na „prknu“ vyprávět jejími vlastními slovy.
Bez zasněžování už bychom si lyžování snad ani neuměli představit. Podívejme se blíže na tajemství výroby technického sněhu a jeho využití.
Co bychom si na horách bez lanovek počali? Podívejte se, které ze stovek lanových drah v alpských střediscích se pyšní tituly nejdelší, nejvyšší nebo nejrychlejší.
Dnes vnímáme lyžování jako sportovní disciplínu a zábavnou formu trávení volného času. Čím bylo lyžování dřív a jak vůbec vzniklo?
Která sjezdovka je nejdelší? Kde leží nejvyšší bod, z něhož lze lyžovat? Který ski areál má nejvíc tratí?