1. Nev-Dama.cz
  2. Zajímavosti
  3. Nová kabinková lanovka Kreischberg 10er v Murtalu

Nová kabinková lanovka Kreischberg 10er v Murtalu

Čtvrtek, 24.2.2022

Svou atraktivitu a komfort pro lyžaře zvýšilo středisko Kreischberg otevřením nové desetimístné kabinkové lanovky. Nahradila původní šestimístnou lanovou dráhu z roku 1992 a přepravní kapacitu z dolní údolní stanice do srdce lyžařského areálu zdvojnásobila z 2 tisíc na 4 tisíce osob za hodinu. Z parkoviště na sjezdové tratě se díky ní dostanete bez front, rychleji a pohodlněji.

Lanová dráha Kreischberg 10er od společnosti Doppelmayr má délku 3,8 kilometrů, 181 gondol a překonává převýšení 903 metrů. Jedná se o historicky nejvyšší investici areálu v hodnotě zhruba 40 miliónů euro a její oficiální uvedení do provozu proběhlo 25. listopadu 2021.

Vybavení lanovky Kreischberg 10er: vše pro váš komfort


Horské středisko Kreischberg leží v oblasti Murtal mezi pohořími Nízké Taury a Nockbergen. Přestože patří mezi méně známé lyžařské ráje ve Štýrsku, nabízí vynikající lyžařské podmínky pro pokročilé i celou rodinu. Pyšní se slušnou nadmořskou výškou (až 2 118 metrů), dostatkem sněhu, pořádáním významných závodů a podle portálu Skiresort.de bylo v roce 2020 dokonce zařazeno mezi nejlepší světová střediska v kategorii do 60 kilometrů sjezdovek.

Lyžařské zájezdy do Kreischbergu

Další články

Zdarma lanovky, autobusy, vstupenky i spousta zajímavých slev – to vše můžete získat k letní dovolené v Rakousku díky turistické kartě. Připravili jsme pro vás přehled středisek a ubytování se Sommercard.
Cestovní kancelář NEV-DAMA s hrdostí podporuje šikovné sportovce. Nechme Kristýnu Houžvičkovou o její zajímavé cestě k závodění na „prknu“ vyprávět jejími vlastními slovy.
Bez zasněžování už bychom si lyžování snad ani neuměli představit. Podívejme se blíže na tajemství výroby technického sněhu a jeho využití.
Co bychom si na horách bez lanovek počali? Podívejte se, které ze stovek lanových drah v alpských střediscích se pyšní tituly nejdelší, nejvyšší nebo nejrychlejší.
Dnes vnímáme lyžování jako sportovní disciplínu a zábavnou formu trávení volného času. Čím bylo lyžování dřív a jak vůbec vzniklo?
Která sjezdovka je nejdelší? Kde leží nejvyšší bod, z něhož lze lyžovat? Který ski areál má nejvíc tratí?