1. Nev-Dama.cz
  2. Kam vyrazit
  3. 10 tipů na pohodovou turistiku ve Vysokých Tatrách

10 tipů na pohodovou turistiku ve Vysokých Tatrách

Čtvrtek, 4.3.2021

Co dělat ve Vysokých Tatrách během turistické sezóny od června do konce října? Plánujete-li turistiku, máme pro vás desítku nápadů, jak si pobyt v „nejmenších velehorách na světě“ užít co nejlépe.

  1. Lomnický štít
  2. Obrovský vodopád
  3. Téryho chata
  4. Rysy
  5. Symbolický cintorín
  6. Kriváň
  7. Predné Solisko
  8. Belianská jeskyně
  9. Štrbské pleso
  10. AquaCity Poprad
Slovenská národní hora Kriváň
 

Výstup na Kriváň

Další vysokohorská túra z kategorie náročných, ale povinných, směřuje na slovenskou národní horu Kriváň. O významu Kriváně pro naše východní sousedy svědčí i to, že se v letech 1960 až 1990 skvěl na znaku Slovenské socialistické republiky. Řada anket ho dokonce vyhlásila za nejkrásnější vrchol Slovenska. Trasa začíná ve Štrbském Plese nebo na rozcestí Tri studničky a při dostatečné fyzičce i dobrých meteorologických podmínkách ji lze pojmout jako okruh. Pozor, ve druhém případě však překonává výškový rozdíl přes 1 400 metrů!

Vydejte se s námi za turistikou do Tater

Další články

Všeho s mírou. To se týká i lenošení na pláži. Nepropásněte na dovolené to nejlepší, co Chorvatsko nabízí. Máme pro vás tipy na nejlepší aquaparky, výlety do přírody i měst. Inspirujte se a proložte lenošení na pláži aktivním programem.
Největší chorvatský poloostrov odhaluje svá lákadla pro vaše ratolesti – nejlepší letoviska, pláže, atrakce a zajímavosti. Inspirujte se, jak prožít dovolenou na Istrii s dětmi.
Nenechte si utéct nejlepší zimní dovolenou. Sleva až 17 %, nízká záloha, garance sněhu, dětské kluby a další výhody, které najdete pouze u nás.
Jaro je tu a s ním i poslední akce lyžařské sezóny v Alpách. Zveme vás na snow volejbal, telemarkovou jízdu nebo ski closing na ledovci, abyste si mohli užít poslední lyžování ještě v dubnu.
Tipy na nejlepší ski areály v Rakousku a Itálii, kde si zalyžujete ještě v dubnu. Podívejte se, kde v Alpách si užijete dostatek sněhu a parádní lyžování o Velikonocích.
Váháte, kam vzít vaši drahou polovičku na Valentýna? A co takhle na parádní lyžovačku na hory? Svátek sv. Valentýna letos připadá sice na středu, ale i tak jde o skvělou příležitost užít si tento svátek na romantickém pobytu na horách.