1. Nev-Dama.cz
  2. Zajímavosti
  3. Naše tipy na aktivity během letní dovolené u moře ve Francii

Naše tipy na aktivity během letní dovolené u moře ve Francii

Středa, 26.4.2023

Naše tipy na aktivity během letní dovolené u moře ve Francii

Vodní radovánky v aquaparcích, pěší turistika za krásami přírody či výlety do nejkrásnějších měst plných památek. Inspirujte se našimi tipy, co dělat na aktivní letní dovolené ve Francii.

Aquaparky ve Francii


Až vás omrzí koupání v moři, vyrazte do jednoho z francouzských aquaparků, které kromě plavání a osvěžení v bazénech nabízejí také spoustu legrace a adrenalinu na vodních atrakcích. Doporučíme vám skvělé aquaparky poblíž přímořských letovisek z naší nabídky. Vybírat můžete z rodiny oblíbených Aqualandů i z dalších aquaparků.

Mapa Aqualandů ve Francii


Zdroj: Aqualand France [online]. [cit. 2022-06-08]. Dostupné z: https://www.aqualand.fr

Aqualand Sainte-Maxime

Naším posledním tipem na aquapark na Azurovém pobřeží je Aqualand Sainte-Maxime nedaleko Saint-Tropez s 13 skvělými vodními atrakcemi, které se budou líbit aktivním dospělým i jejich dětem. Tady si užijete jízdu na různých typech tobogánů od těch mírnějších, které můžete sjíždět na gumových duších, až po prudké uzavřené padáky.

Ubytování nedaleko Aqualandu Sainte-Maxime

Aqualand v Saint Cyprien

Aqualand Saint Cyprien se nachází poblíž známého přímořského letoviska Argèles-sur-Mer v oblasti Languedoc-Roussillon u hranic se Španělskem. Je vhodný pro děti, kterým nabízí mini park a dobrodružnou zónu s dětskými klouzačkami, i pro dospělé díky adrenalinovým tobogánům a relaxační zóně s vířivkami.

 

Aqualand v Cap d'Agde

Aquapark Cap d'Agde ve stejnojmenném lázeňském letovisku najdete v oblasti Languedoc-Roussillon na jihu Francie. Jde o velký vodní svět s mnoha skvělými atrakcemi pro celou rodinu. Děti si přijdou na své v tzv. „Dětském ráji“ v havajském stylu s klouzačkami a hrami, zatímco dospělé potěší velkolepé tobogány, divoká řeka a vířivky.

Doporučené ubytování hned u aquaparku Cap d'Agde

Western Park na Korsice

Pokud chcete prožít vaši aktivní dovolenou na francouzském ostrově Korsika, i pro vás máme tip na aquapark. Western Park leží na severovýchodě Korsiky, cca 20 km východně od letoviska Saint-Florent a 30 km severně od letoviska Costa Verde. Najdete zde řadu skluzavek různých tvarů, brouzdaliště pro děti, bazén s vlnobitím na ploše 600 m² a 2 obrovské vzrušující tobogany.

Doporučené ubytování poblíž Western Parku

Pěší turistika za krásami francouzské krajiny


Aktivní dovolená u moře ve Francii nemusí být pouze ve znamení vodních radovánek. Vydejte se poznávat krásy místní krajiny po turistických trasách. Dáme vám tipy na pěší turistiku v přírodě v okolí francouzských přímořských letovisek z naší nabídky.

Poznávání nejzajímavějších francouzských měst


Hlavní, nejslavnější a nejkrásnější město Paříž je od francouzských přímořských letovisek velmi vzdálené, proto vám dáme jiné zajímavé tipy na nejslavnější francouzská města, která navštívit během aktivní dovolené ve Francii. Kdyby se vám přece jen poštěstilo Paříž navštívit, nenechte si ujít slavnou Eiffelovu věž, Vítězný oblouk, katedrálu Notre-Dame, baziliku Sacré-Coeur, galerii Louvre a další skvosty hlavního francouzského města.

Pojeďte s námi na aktivní dovolenou k moři do Francie

Mohlo by vás zajímat


Další články

Zdarma lanovky, autobusy, vstupenky i spousta zajímavých slev – to vše můžete získat k letní dovolené v Rakousku díky turistické kartě. Připravili jsme pro vás přehled středisek a ubytování se Sommercard.
Cestovní kancelář NEV-DAMA s hrdostí podporuje šikovné sportovce. Nechme Kristýnu Houžvičkovou o její zajímavé cestě k závodění na „prknu“ vyprávět jejími vlastními slovy.
Bez zasněžování už bychom si lyžování snad ani neuměli představit. Podívejme se blíže na tajemství výroby technického sněhu a jeho využití.
Co bychom si na horách bez lanovek počali? Podívejte se, které ze stovek lanových drah v alpských střediscích se pyšní tituly nejdelší, nejvyšší nebo nejrychlejší.
Dnes vnímáme lyžování jako sportovní disciplínu a zábavnou formu trávení volného času. Čím bylo lyžování dřív a jak vůbec vzniklo?
Která sjezdovka je nejdelší? Kde leží nejvyšší bod, z něhož lze lyžovat? Který ski areál má nejvíc tratí?